Hoe ik mijn AOV heb geregeld

Je wat??? AOV = ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering dus.

Niet een erg ‘sexy’ onderwerp, maar toch erg belangrijk. Als ZZP-er kun je ook ziek worden dus je kunt 𝗷𝗲 𝗔𝗢𝗩 maar beter goed geregeld hebben.

Ik heb gekozen voor een combinatie van een broodfonds en een AOV bij een grote verzekeraar. Bij mijn broodfonds krijg ik bij ziekte de eerste 2 jaar elke maand schenkingen. Toch een inkomen, ook als ik niet kan werken!

Daarvoor leg ik bij mijn broodfonds elke maand geld in. Een deel wordt gebuikt voor de contributie en de schenkingen. Tot nu toe heb ik gemiddeld € 45,- per maand geschonken aan zieke deelnemers. De rest, het grootste deel, is mijn schenkbuffer. Dit geld is en blijft van mij, ook als ik besluit te stoppen.

Bij de verzekeraar kon ik door deze constructie een AOV nemen met een wachttijd van 2 jaar. En dit scheelde aanzienlijk in de jaarpremie.

Overweeg je ook een broodfonds? Neem eens een kijkje bij de 𝗦𝗮𝗺𝗦𝗮𝗺𝗸𝗿𝗶𝗻𝗴. Mocht je deelnemer willen worden, dan krijg je met deze ambassadeurscode korting 🎁 (en ik ook!): 𝗔𝗠𝗕-𝟮𝗮𝗙𝗠𝟰𝗵.
PS. Dit is geen persoonlijk financieel advies. Ieders situatie is anders, dus laat je professioneel adviseren over wat bij jou zou passen!

#zzp #aov #verbinding #financielebasis

Hulp nodig bij je financiën of bedrijfsvoering als ZZP-er? Lees hier hoe ik je kan coachen!

Deel deze pagina: